2020-03-02

Vi har lanserat en ny produkt i vår app som heter 6-30 resor. Produkten passar dig som reser relativt regelbundet men kanske inte tillräckligt ofta för att köpa ett periodkort.
Våra resenärer har efterfrågat produkten reskassa även i appen. Då vår leverantör inte kan tillhanda reskassa i appen är 6-30 resor istället alternativet.

6-30 resor innebär att du förköper ett antal biljetter som du sedan nyttjar allt eftersom att du åker. Priset per resa motsvarar samma pris som om du betalar med reskassa på ett busskort. Se prislista för just din ålderskategori.

Första resan måste aktiveras inom 30 dagar och resterande resor måste göras inom ett år. 

Om du tidigare har köpt enkelresor i appen så har du inte behövt skapa ett konto. När du köper periodkort eller 6-30 resor behöver du skapa ett konto som en säkerhet för dig själv. Du handlar då för större belopp och när du har ett konto kan du få tillbaka dina resor eller din period om du byter mobiltelefon eller tappar bort din telefon.

Steg för steg instruktion för köp av produkten 6-30 resor: 

  • Klicka på köp biljett i menyn och välj 6-30 resor. Sedan väljer du det antal resor du vill köpa i rullmenyn och klicka på klar.
  • Du får nu ett meddelande om att konto behövs för att köpa produkten. Om du redan har ett konto loggar du in. Annars behöver du skapa ett nytt konto. Klicka ok och sedan ”skapa nytt konto”.
  • Fyll i ditt mobilnummer och klicka på ”Gå vidare” till steg 2, fyll i din e-postadress och klicka på ”Skapa konto”
  • Du får nu en länk via sms eller e-post (tänk på att skapa kontot direkt på den telefonen som kontot ska vara kopplat till). Klicka på länken för att bekräfta ditt konto.
  • Nu kan du slutföra ditt köp i appen genom att välja betalsätt (konto- eller kreditkort, Swish eller faktura (Klarna).
  • Du aktiverar din första biljett innan du stiger ombord på bussen. Kom ihåg att du måste aktivera din första biljett inom 30 dagar.
  • Vill du bjuda med dig en eller flera personer på bussen går det utmärkt att göra när du har produkten 6-30 resor. Då väljer du antalet biljetter du vill aktivera. Blippa sedan din telefon mot läsaren så valideras samtliga biljetter. Visa därefter upp telefonen för föraren så han eller hon får se att rätt antal biljetter är validerade.
  • Dina biljetter hittar du enkelt genom att klicka på den lilla runda knappen. Nedan ser du hur det ser ut när biljett inte är aktiverad och när den är aktiverad.