2020-04-29

Jonas Vinblad von Walter tillträder som ny vd på LLT, vilket är ett enigt styrelsebeslut. Jonas arbetar nu som produktionschef på SunPine och tillträder som vd på LLT den 24 augusti.

– Det är Jonas kombination av ett ledarskap som utgår ifrån viljan att få medarbetarna att växa, erfarenhet av att leda en organisation med kollektivanställda och långsiktigt förändringsarbete kopplat till arbetsmiljö och organisationskultur samt hans engagemang för hållbarhetsfrågor som gjorde att styrelsens val föll på Jonas. Vi tror dessutom att Jonas med sin erfarenhet från processindustrin, då särskilt hållbara drivmedel kommer tillföra bolaget värdefull kompetens. Även hans erfarenhet av strategiskt utvecklingsarbete från att ha varit med i uppbyggnaden av en helt ny verksamhet, SunPine, kommer vara av stort värde i LLT:s utvecklingsfrågor, säger Nils Harnesk, ordförande LLT.

– Redan vid första kontakten med LLT kändes det helt rätt inombords. Bolaget genomsyras av stolthet, driv och engagemang, vilket gör att det ska bli riktigt roligt att komma in och bidra i en bransch där jag fortsatt får arbeta med att förbättra världen. I samhällsomvandlingen mot en grönare värld utgör bra transportlösningar för personer en av de viktigaste faktorerna till att detta ska lyckas. LLT har duktig personal i alla led som gör att man redan är med bland bussbolagen i toppen med de nöjdaste kunderna, vilket är viktigt att vi fortsätter bibehålla. LLT ska fortsätta växa och utvecklas med det som sker i Luleå, där jag ser fram emot utmaningen med den moderna bussfärden och omställningen till en fossilfri fordonsflotta, säger Jonas Vinblad von Walter.

 

För övriga frågor kontakta Nils Harnesk, Styrelseordförande LLT
Telefon: 070-642 79 94