2020-03-17

Sidan uppdateras löpande.

Generella råd till dig som resenär: 

  • I första hand ska man gå, cykla eller använda andra färdmedel än kollektivtrafik. Den som behöver resa kollektivt bör välja alternativ där det går att boka en sittplats. Resor med färdmedel där det inte går att boka plats, exempelvis spårvagnar, tunnelbanor och stadsbussar, bör undvikas.

Om du ändå måste resa med oss:

  • *Undvik att resa i rusningstrafik.
  • Håll avstånd och sprid ut er på bussarna.
  • Du som tillhör riskgrupp – undvik att resa kollektivt överhuvudtaget.

En uppmaning till dig som inte verkligen behöver resa i rusningstid är att avstå från det, för att bereda plats för de som ovillkorligen måste resa för att upprätthålla samhällskritiska funktioner

 

Våra förare är vår viktigaste tillgång för att kunna tillhandahålla en lokaltrafik med god tillgänglighet. LLT har därför vidtagit åtgärder för att i så stor utsträckning som möjligt skydda våra förare.

För dig som resenär innebär det följande:

  • Stanna hemma och res inte med lokaltrafiken om du är sjuk.
  • Ombordstigning på våra bussar sker endast genom de bakre dörrarna, där validering av färdbevis görs mot validatorerna som finns monterade där.
    Föraren hanterar ingen ombordförsäljning. Du kan inte köpa enkelresor eller köpa/ladda busskort hos föraren. Du måste ha ett giltigt färdbevis innan du stiger ombord på bussen.-Vi hänvisar dig som har busskort att fylla på det via vår webbshop, i någon av våra Quickomater, på LLT info på Smedjegatan eller Pressbyrån i Strand Galleria. Där kan du även köpa busskort om du inte har ett idag. Du som är ”sällanresenär” rekommenderas att fylla på ditt busskort med reskassa. När du blippar ditt kort mot validatorn i bussen dras summan för din resa från din reskassa.- Du kan med fördel använda vår app för biljettköp. I appen kan du köpa enkelbiljetter, vår produkt 6-30 resor eller någon av våra perioder (30, 90, 180 dagar eller årskort)

OBS! Värdekvitton köpta hos återförsäljare eller i våra Quickomater kan ej användas som betalmedel ombord då dessa måste lämnas till föraren i utbyte mot giltig biljett.

LLT följer noga utvecklingen och agerar utifrån information och riktlinjer som kommer från Folkhälsomyndigheten och andra ansvariga myndigheter. Vi har beredskap om myndigheterna kommer med nya råd och rekommendationer som kan påverka lokaltrafiken i Luleå. På vår webbsida uppdaterar vi kontinuerligt om förutsättningarna förändras.

Vi vill påminna våra resenärer om att följa Folkhälsomyndighetens råd om att tvätta händer ofta, nys och hosta i armvecket och stanna hemma om du känner dig sjuk.

Våra bussar och vårt kundcenter LLT info städas kontinuerligt

För senaste information och rekommendationer ber vi dig regelbundet besöka 1177 eller Folkhälsomyndigheten. Besök även Luleå kommuns webbsida med information gällande Corona.