Det smartaste sättet att ta sig till och från Luleå Airport är att åka buss. Två av våra linjer går till Luleå Airport. Med linje 4 åker du snabbt och billigt från Aurorum och universitetet eller från city ända ut till flygplatsen. Linje 104 startar från Järnvägsstationen och går via hållplats *Busstation och Smedjegatan. Med täta turer, både till och från Luleå Airport, vill vi underlätta för dig som ska ut och resa . (Linje 104 trafikerar inte under sommartidtabellen 2020).

Sista turen från Luleå Airport, söndag till och med fredag, väntar även upp till 30 minuter på försenade flyg. *LLTs hållplats Busstation ligger på Skeppsbrogatan, precis utanför Rättscentrum. Den går inte från Länstrafikens hållplatser inne på busstationen. Se bild längst ner på sidan på busshållplatsen ”Busstation”. 

En enkel biljett kostar 36 kr för vuxna
Du åker för samma pris som i LLTs övriga linjenät och våra olika busskort gäller också för resor ut till flyget. Vi tar inte emot kontanter på våra bussar, men du kan köpa din biljett i vår app ”Luleå Lokaltrafik”. Där kan du välja mellan enkelbiljett (till rabatterat pris, 29 kronor för en vuxen i appen), eller någon av våra andra produkter. Betalning i appen sker med Swish, Klarna eller bank- och kreditkort. Det går även bra att använda busskort och värdekvitton (förbetalda enkelbiljetter) eller att betala med bankkort. Mer information om våra olika biljett- och kortalternativ samt var och hur du köper och laddar dem hittar du under de olika flikarna i menyn till vänster.

För att hjälpa oss att hålla tiderna och underlätta vid påstigning, ser vi gärna att du som resenär antingen har busskort eller förköpt värdekvitto även om möjlighet finns att betala med bankkort. 

Förköp av biljetter på flygplatsen
Kommer du med flyg till Luleå så kan du köpa dina värdekvitton, ladda ditt busskort samt se busskortets saldo i vår Quickomat som du hittar i anslutning till busshållplatsen på Luleå Airport.

Tidtabeller

Tidtabeller för alla LLT:s linjer finns på denna sida https://www.llt.lulea.se/tidtabeller/vart-linjenat/

Hållplats ”Busstation”