Det smartaste sättet att ta sig till och från Luleå Airport är att åka buss. Två av våra linjer går till Luleå Airport. Med linje 4 åker du snabbt och billigt från Aurorum och universitetet eller från Smedjegatan city ända ut till flygplatsen. Linje 104 startar från Järnvägsstationen och går via hållplats *Busstation och Smedjegatan city. Med täta turer både till och från Luleå Airport, vill vi underlätta för dig som ska ut och resa. 

*Vår hållplats ”Busstation” ligger på Skeppsbrogatan, precis utanför Rättscentrum. Den går inte från Länstrafikens hållplatser inne på busstationen. Se bild längst ner på sidan på busshållplatsen ”Busstation”. 

En enkel biljett kostar 36 kr för vuxna
Du åker för samma pris som i LLTs övriga linjenät och våra olika busskort gäller också för resor ut till flyget. Vi tar inte emot kontanter på våra bussar, men du kan köpa din biljett i vår app ”Luleå Lokaltrafik”. Där kan du välja mellan enkelbiljett (till rabatterat pris, 29 kronor för en vuxen i appen), eller någon av våra andra produkter. Betalning i appen sker med Swish, Klarna eller bank- och kreditkort. När du köper enkelbiljett i appen ska den vara aktiverad innan du stiger ombord på bussen.

Det går även bra att använda busskort. Mer information om våra olika biljett- och kortprodukter samt var och hur du köper och laddar dem hittar du under de olika flikarna i menyn till vänster.

Förköp av biljetter på flygplatsen
Kommer du med flyg till Luleå så kan du köpa enkelbiljett med QR-kod,  ladda ditt busskort samt se busskortets saldo i vår Quickomat som du hittar i anslutning till busshållplatsen på Luleå Airport.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tidtabeller

Tidtabeller för alla våra linjer finns på denna sida https://www.llt.lulea.se/tidtabeller/vart-linjenat/


Hållplats ”Busstation”