Det smartaste sättet att ta sig till och från Luleå Airport är att åka buss. Två av våra linjer går till Luleå Airport. Med linje 4 åker du snabbt och billigt från Aurorum och universitetet eller från Smedjegatan city ända ut till flygplatsen. Linje 104 startar från Järnvägsstationen och går via hållplats *Busstation och Smedjegatan city. Med täta turer både till och från Luleå Airport, vill vi underlätta för dig som ska ut och resa. 

*LLTs hållplats Busstation ligger på Skeppsbrogatan, precis utanför Rättscentrum. Den går inte från Länstrafikens hållplatser inne på busstationen. Se bild längst ner på sidan på busshållplatsen ”Busstation”. 

En enkel biljett kostar 36 kr för vuxna
(* Överstruken information innebär betalsätt som inte är i bruk på grund av Covid-19 då främre delen av bussen samt främre ingången vid föraren är avspärrad.)
Du åker för samma pris som i LLTs övriga linjenät och våra olika busskort gäller också för resor ut till flyget. Vi tar inte emot kontanter på våra bussar, men du kan köpa din biljett i vår app ”Luleå Lokaltrafik”. Där kan du välja mellan enkelbiljett (till rabatterat pris, 29 kronor för en vuxen i appen), eller någon av våra andra produkter. Betalning i appen sker med Swish, Klarna eller bank- och kreditkort. Det går även bra att använda busskort eller att betala med bankkort. Mer information om våra olika biljett- och kortalternativ samt var och hur du köper och laddar dem hittar du under de olika flikarna i menyn till vänster.

För att hjälpa oss att hålla tiderna och underlätta vid påstigning, ser vi gärna att du som resenär antingen har busskort eller köper din biljett i vår app. 

Förköp av biljetter på flygplatsen
Kommer du med flyg till Luleå så kan du köpa dina värdekvitton, ladda ditt busskort samt se busskortets saldo i vår Quickomat som du hittar i anslutning till busshållplatsen på Luleå Airport.

Tidtabeller

Tidtabeller för alla LLT:s linjer finns på denna sida https://www.llt.lulea.se/tidtabeller/vart-linjenat/

Hållplats ”Busstation”

 

* Överstruken information innebär betalsätt som inte är i bruk på grund av Covid-19 då främre delen av bussen samt främre ingången vid föraren är avspärrad.