Luleå Airport

Luleå Airport ligger ungefär sju kilometer från Luleå centrum. Det smartaste sättet att ta sig till och från flygplatsen är att åka buss.

Ung kille som laddar sitt busskort i biljettautomat utanför Luleå airport.

Två av våra linjer går till och från Luleå Airport.
Linje 4 tar dig till Smedjegatan/Centrum och vidare till Porsön (Luleå tekniska universitet).
Linje 104 tar dig också till Smedjegatan/Centrum och fortsätter till hållplatsen Rättscentrum (för byte till Länstrafikens bussar som avgår från Luleå Busstation) och ändhållplatsen Järnvägsstationen.

Enkel biljett 36 kr för vuxna 

En biljett till eller från flygplatsen kostar lika mycket som våra övriga resor.
En enkelbiljett kostar 36 kronor vid köp ombord (29 kr i appen och i biljettautomaten, Quickomat) för dig som vuxen och 23 kronor vid köp ombord (16 kr i appen och i biljettautomaten, Quickomat) för dig under 20 år. Barn under 7 år åker gratis i vuxens sällskap.

Så betalar du

På våra bussar kan du inte betala med kontanter. Men du kan enkelt köpa biljett i vår app, betala med busskort eller kredit/betalkort ombord på bussen. Enkelbiljetter kan du också köpa i någon av våra Quickomater. 

Busskort kan du köpa i Luleå centrum på LLT info på Smedjegatan 13 H eller Pressbyrån i Strand galleria. Har du redan ett busskort kan du enkelt ladda det i våra Quickomater. De finns bland annat på Luleå Airport och på Smedjegatan i Luleå centrum.