2019-10-14

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå Lokaltrafik AB är ett helägt dotterbolag till Luleå Kommunföretag AB. Bolaget har 180 årsanställda och en omsättning på ca 160 Mkr. Luleå Lokaltrafik har uppdraget från Luleå Kommun

att planera, marknadsföra och bedriva trafik med buss i Luleå tätort. Fordonsparken består av 71 stycken bussar. I årliga kundundersökningar rankas bolaget som ett av Sveriges bästa bussbolag i stadstrafik och ligger i topplacering för 13:e året i rad. Luleå Lokaltrafik har en viktig roll i utvecklingen av trafiken i Luleå tätort och därmed en betydande aktör i samhällsbyggandet.

Arbetsbeskrivning

Trafikavdelningen söker gruppchef för LLTs bussförare. Ditt uppdrag som gruppchef handlar om att både självständigt och i delat ledarskap med stöd av trafikchef leda, styra och utveckla verksamheten så att kraven i gällande avtal, lagar och policys följs.

Du ansvarar för, medarbetare, arbetsmiljö, facklig samverkan, uppföljning och utvärdering av din verksamhet samt att kommunicera vår värdegrund inom bolaget. Du är en tydlig och kommunikativ ledare som tillämpar ett nära ledarskap med en förmåga att se helheten på arbetsplatsen. Som gruppchef är du en förebild och har ett medskapande förhållningssätt. På ett positivt sätt tar du tillvara och utvecklar medarbetarnas kompetens och engagemang samt får medarbetarna delaktiga och engagerade i verksamheten. Du främjar ett gott samarbete internt och externt tillsammans med övriga gruppchefer.

Kvalifikationer

Är du en engagerad ledare med sikte mot nya utmaningar? Vi söker dig som vill jobba med ett nära och coachande ledarskap. Vi behöver dig som är högskoleutbildad eller fått motsvarande kunskap genom erfarenhet som arbets- och personalledande chef.

Som ledare är du självständig, tydlig och strukturerad. Du är inte rädd att fatta beslut och följa upp dem. Du är mål- och resultatinriktad, vill arbeta med utveckling, kan driva förändrings- och utvecklingsarbete, har idéer, prövar gärna nya arbetssätt och utvecklar metoder. Du är kommunikativ och har god planerings- och dokumentationsförmåga. Egenskaper vi sätter stort värde på är att du har en god samarbetsförmåga, är engagerad och lyhörd samt har förmåga att skapa ett gott samarbetsklimat. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du är rätt person för uppdraget.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2019-11-03
Välkommen att söka genom att maila:
Erik.johansson@llt.lulea.se

Kontaktpersoner

Erik Johansson, Trafikchef
0920-45 55 38

Fackliga företrädare:
Anders Ohlsson, Unionen
070-602 55 09

Dick Sandberg, Kommunal Norrbotten
Dick.sandberg@llt.lulea.se

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö och stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå Lokaltrafiks gemensamma värdegrund där Hållbart, Enkelt, Tillsammans och Smart är ledorden.
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp.

Fotograf omslagsbild: Jennie Pettersson