2019-01-22

Vår tidigare Trafikchef har gått vidare till VD på vårt företag så nu söker vi dig som vill anta utmaningen att bli vår nya Trafikchef!

Luleå Lokaltrafik AB är ett helägt dotterbolag till Luleå Kommunföretag AB och bedriver tätortstrafik i Luleå Kommun. Bolaget har 153 årsanställda och en omsättning på ca 159 Msek. Luleå Lokaltrafik har uppdraget från Luleå Kommun att planera, marknadsföra och bedriva tätortstrafik med buss i Luleå tätort. Fordonsparken består av ca 70 bussar. Luleå Lokaltrafik AB har en viktig roll i utvecklingen av trafiken i Luleå tätort och därmed en betydande aktör i samhällsbyggandet.

Luleå Lokaltrafik står inför många spännande utmaningar. Att öka resandet med buss i Luleå tätort och vara en aktiv aktör i samhällsbyggandet och kollektivtrafikutvecklingen i Luleå. Införande av bussar som drivs av förnyelsebara drivmedel. Skapa delaktighet, engagemang och gemenskap hos personalen.

Vill du vara med och utveckla Luleås kollektivtrafik? Tycker du om utmaningar och vill skapa delaktighet och engagemang? Då är detta arbetet för dig!

Hur arbetar en Trafikchef på Luleå Lokaltrafik?

Som trafikchef är du övergripande ansvarig för trafikavdelningen, vilken omfattar driften av alla bussar som trafikerar LLT:s linjenät. Du får arbeta såväl strategiskt och taktiskt, som operativt med ansvar för trafikplanering, trafikledning, fordon och bemanning. Du är direkt underställd produktionschef. Du ansvarar för att upprätta och utveckla rutiner för att uppnå en tydlig, strukturerad och effektiv verksamhet. Du är även ansvarig för att säkerheten följs och att lagar inom trafikområdet, arbetsmiljö och miljö uppfylls inom verksamheten. Du har ekonomiskt ansvar för avdelningen omfattande bl.a. budgetarbete och uppföljning. Du har personalansvar och ditt ansvar är att utveckla medarbetarna och säkra för att de har erforderliga utbildningar. Du kommer att arbeta med att stärka medarbetarskapet och ta tillvara medarbetarnas kompetens och engagemang.

Vem är du?

För att trivas hos oss gillar du utmaningar och utveckling. Du är tydlig och strukturerad i ditt arbetssätt. Du har lätt för att samarbeta och har en förmåga för helhetssyn i ditt arbete. Du är en bra kommunikatör och förstår värdet av att kommunicera och värdet av att ge en god service. Du skapar delaktighet och engagemang i arbetet med att utveckla verksamheten framåt, där kundperspektiv och vår värdegrund står i fokus.

Du har haft personal- och resultatansvar i ditt tidigare arbete. Du har god kännedom i arbetsmiljö och god kompetens att bedriva ett hållbart arbete. Du har goda ledarerfarenheter och det är meriterande om du har arbetat inom motsvarande verksamhet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, ditt ledarskap och din förmåga att arbeta enligt värdeorden ”Hållbart, Enkelt, Tillsammans och Smart”.

Vi erbjuder dig ett stimulerande, intressant och utmanande arbete där du får vara med och utveckla Luleås lokaltrafik.

Upplysningar
För mer information om tjänsten kontakta Torbjörn Niemi, Produktionschef
Telefon: 070-602 55 40

Ansökan
Skicka din ansökan till sirpa.jacobsson@llt.lulea.se
Sista ansökningsdag är: 2019-02-10