2019-08-22

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå Lokaltrafik AB är ett helägt dotterbolag till Luleå Kommunföretag AB. Bolaget har 180 årsanställda och en omsättning på ca 160 Mkr. Luleå Lokaltrafik har uppdraget från Luleå Kommun att planera, marknadsföra och bedriva trafik med buss i Luleå tätort. Fordonsparken består av 71 stycken bussar. I årliga kundundersökningar rankas bolaget som ett av Sveriges bästa bussbolag i stadstrafik och ligger i topplacering för 13:e året i rad. Luleå Lokaltrafik har en viktig roll i utvecklingen av trafiken i Luleå tätort och därmed en betydande aktör i samhällsbyggandet.

Arbetsbeskrivning

Som trafikstrateg är du en viktig del i utvecklingen av Luleå kommuns kollektivtrafik. Du kommer att föreslå och leda trafikstrategiska uppdrag där exempel kan vara att:

  • Ansvara för att utreda och optimera befintligt trafikutbud med syfte att öka det kollektiva resandet.
  • Verka sammankopplande mellan LLT’s tjänstemän, stadens tjänstemän och politiker.
  • Representera LLT och kollektivtrafiken vid stads- och trafikplanering i kommunen.
  • Verka som sakkunnig till VD och kommunens representanter.
  • Vara beredd att stödja trafikplaneringen med den operativa planeringen.

Du kommer att bevaka kollektivtrafikens behov vid kommunens planering av infrastruktur och fungera som expertstöd i trafikstrategiska frågor. Arbetsuppgifterna inkluderar även att delta i kommunens översiktsplanering.

Du förväntas bevaka utvecklingen i omvärlden såväl nationellt som internationellt och delta i nätverk på olika nivåer. Arbetet inbegriper att vara föredragande i ärenden inom ansvarsområdet. Du är i kontakt med de inom kommunen som planerar om- och nybyggnationer samt de entreprenörer som utför dessa arbeten.


Kvalifikationer

Dina kvalifikationer är relevant högskoleutbildning, t ex civilingenjör, samhällsplanerare eller att du erhållit motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Bred erfarenhet av trafikplanering och insikter i regional infrastrukturplanering önskas. Vi söker dig som är drivande, analytisk, ansvarstagande och har en förmåga att samarbeta och projektleda. Att kunna arbeta med flera uppgifter samtidigt och att snabbt sätta sig in i nya frågor är en nödvändighet. Vi uppskattar egna initiativ och nytänkande.


Meriterande

Det är meriterande om du har

  • Tidigare erfarenhet av trafikplanering
  • God förmåga att kommunicera på engelska i tal och skrift
  • Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation


Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö och stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå Lokaltrafiks gemensamma värdegrund: Hållbart, Enkelt, Tillsammans och Smart.

Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid
Ansök senast: 2019-09-30. Urval sker löpande under ansökningsperioden.
Ansökan skickas till: torbjorn.niemi@llt.lulea.se

Kontaktpersoner:
Torbjörn Niemi, Produktionschef 070-602 55 40
Anders Olsson, Unionen 070-602 55 09