2020-01-13

Som VD för Luleå Lokaltrafik är du ansvarig för att beslutad strategi följs för att uppnå bolagets långsiktiga mål. Du förväntas driva och utveckla bolagets löpande förvaltning och drift på ett resurseffektivt sätt. En tydlig förväntan är att leda och utveckla bolaget som helhet med kvalitet och effektivitet i fokus samt att driva bolaget i samarbete med övriga verksamheter inom kommunkoncernen. VD rapporterar till styrelsen samt ingår i kommunens koncernövergripande VD-grupp. Som VD och ledare på Luleå Lokaltrafik har du en central roll i bolagets – och Luleåregionens framtida utveckling.

I VD-rollen ska du tillsammans med medarbetarna vidareutveckla bolagets verksamhet.
Du förväntas utveckla bolaget i linje med våra tre grundpelare;

  • Hållbart resande som bidrar till långsiktig och ansvarsfull samhällsutveckling.
  • Enkelt kollektivt resande.
  • Tillsammans bidrar vi att skapa tillgänglighet i staden för invånare och besökare.

Luleå Lokaltrafik placerar sig årligen i topp när det gäller Sveriges nöjdaste kunder. Under året har vi börjat planera för en helt ny depå. Ett arbete där du förväntas ta vid och gå från plan till förverkligande. En annan viktig fråga för bolaget är hållbarhet som bland annat omfattar framtidens drivmedel.

Vi söker

Dig som har erfarenhet av ledarskap på verkställande nivå med personalansvar. Du har tidigare haft en strategisk och utvecklingsinriktad roll och är van att arbeta med budget och ekonomisk uppföljning. Du har ett stort intresse för att driva och utveckla såväl bolaget som medarbetare. Det är en stor fördel om du har erfarenhet att leda genom andra ledare. Kunskaper och erfarenhet från liknande verksamheter, kvalitetsutveckling och/eller förändringsarbete är meriterande. Detsamma gäller erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation.

För att lyckas som VD ser vi att du har ett lyhört förhållningssätt med intresse för utveckling och ständiga förbättringar. Du har en strategisk förmåga och ett gott omdöme att fatta beslut för helheten.

Vi söker dig med högskoleutbildning eller fått motsvarande kunskap genom erfarenhet.  Du har erfarenhet av att leda organisation med kollektivanställda. Vi föreställer oss att du har erfarenhet av avtalsförhandlingar.

Som person är du tydlig, målorienterad och trygg i ditt ledarskap. Du är engagerad och involverad i verksamhetens utveckling med en coachande ledarstil. Vidare har du en god förmåga att skapa relationer och samarbeten.

Kontaktuppgifter

Styrelseordförande Nils Harnesk, 070-642 79 94

Skicka in din ansökan bestående av CV och personligt brev till: Sirpa.jacobsson@llt.lulea.se

Urval kommer att ske löpande så vi vill ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2020-02-02